Rendelj házhoz kényelmesen, egyszerűen a COLOR Webshopból!

Kérdésed van? Írj nekünk!

 

MAYER AM PFARRPLATZ Grüner Veltliner Alkoholmentes pezsgő
MAYER AM PFARRPLATZ Grüner Veltliner Alkoholmentes pezsgő
6 550 Ft 
5 550 Ft
15

MAYER AM PFARRPLATZ Grüner Veltliner Alkoholmentes pezsgő

Az alkoholmentes zöldveltelini illatában szerecsendió, rózsa és akác aromája érződik. A finom gyümölcsös ízek a szájpadláson is jelen vannak, és a mousse csodálatosan fokozza őket. 

A Mayer alkoholmentes pezsgő kellemes alternatívája a pezsgőnek vagy a proseccónak. Az élénk szénsavasság alig teszi észrevehetővé az alkohol hiányát.

Az alkoholmentes bor nem must, sem szőlőlé. Az alkoholmentes bort borból készítik, azaz speciális eljárással kivonják belőle az alkoholt. Az Európai Uniós szabályozás értelmében alkoholmentes bornak az számít, amelynek alkoholtartalma kevesebb mint 0,5% 

Ha egy bor alkoholtartalma 10% alá kerül, de nem éri el a 0,5%-os határt, akkor „alkoholmentesített bor” megjelölést kell feltüntetni a címkén. Ez fontos különbség, hiszen ezek a tételk megőrzik a boros karaktert, kiváló alternatívát nyújtanak azok számára, akik nem szeretnének alkoholt fogyasztani.

A bor alkoholmentesítésének két fő technológiáját különböztetjük meg aktuálisan:

 

Vákuumdesztilláció

Ilyenkor hő segítségével távolítják el az alkoholt a borból. A bor forralásával elérhető az alkohol kiválása. A vákuum pedig azt a célt szolgálja, hogy csökkentse az aromavesztést és megakadályozza a főtt íz kialakulását. A kíméletes forralás akár már 30°C-on elindulhat. Az alkoholtartalom így akár 0,2–0,4 százalékra csökkenthető.

 

Membránszeparáció (fordított ozmózis)

Ennél a technológiánál szűrőkkel választják le az alkoholmolekulákat. Az eljárás előnye, hogy kevésbé károsítja az aromákat, ugyanakkor jóval költségesebb. Ez az eljárás nem tudja gazdaságosan 0,5% alá vinni az alkoholfokot.

 

Az alkoholos borok esetében az erjedési folyamat során a szőlőben lévő természetes cukor alkohollá alakul át. Ezt az alkoholt vonják ki a dealkoholizálás során. Azonban az alkohol ízt és testességet is ad a bornak, ezért ennek hiányát gyakran a borban maradó cukorral pótolják.

Ez a magyarázata annak, hogy az alkoholmentes borok között jóval több az édes vagy félédes változat, mint a száraz. A cukor segít kompenzálni a hiányzó alkohol okozta ízveszteséget és teltebb, gyümölcsösebb karaktert ad az italnak.

Ennek a zöldveltelini alkoholmentes pezsgőnek az analitikája 6 g/l savkészlet és 44,2 g/l maradékcukor, azaz félédes kategória.

6 550 Ft 
5 550 Ft
Kezdete: 2025.08.12   Vége: 2025.08.31
Kedvezmény 15
Megtakarítás 1 000 Ft
Adatok
Kategória
Alkoholmentes pezsgő
Ország
Ausztria
Borvidék
Bécs
Borászat
Mayer am Pfarrplatz
Alkohol
0,4
Kiszerelés
0,75
Szőlőfajták
grüner veltliner, zöldveltelini
Cikkszám
termek_585
Hasonló termékek