A borászat története 1683-ig nyúlik vissza. A zenéhez hasonlóan a bor is elengedhetetlen része a bécsi kultúrának. 1817-ben Ludwig van Beethoven a pincészetnek helyet adó romantikus külvárosi házban lakott, amely jelenleg műemlékvédelem alatt áll. Heiligenstadtban töltött ideje alatt a 9. szimfóniáján dolgozott.
A nagy zeneszerző tiszteletére a Mayer am Pfarrplatz borászat egy különleges bort alkotott – ugyanolyan élénk és fűszeres, mint a híres szimfónia, és igazi élvezetet nyújt. A bécsi klasszikus.
A bor 50%-ban Grüner Veltliner, 25%-ban Riesling, 15%-ban Weißburgunder (pinot blanc) és 10% Welschriesling (olaszrizling). Ezzel igazi bécsi különlegesség, amely a zöldveltelini és a rajnai rizling fajtákkal komoly alapokat kapott és a pinot blanc savkészletével, az olaszrizling finom mandulásságával remek kombináció.
Analitikájában kiegyensúlyozott 5 g/l savkészlethez 2,2 g/l maradékcukor társul.