A somlói Juhfark fajta és borvidék tökéletes találkozása. A hegy különlegességét a Juhfark tudja legjobban közvetíteni, és fordítva: a Juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg legszebben. Az eredmény: komplex, ásványos ízvilágú, utánozhatatlan bor.
Szeptember végi szüretről érkezett a gyümölcs. A pincében kíméletes feldolgozással bánnak a bogyókkal, majd a lé egyik fele acéltartályban, másik fele tölgyfahordóban érlelődik 8 hónapon át.
A bor érett illatában hordós jegyek, fahéj, ánizs, valamint túlérett gyümölcsös jegyek dominálnak, háttérben alma és körte. Szájban komplex, telt, gazdag ízkavalkád tüzkövesség, lime-os citrusosság. A savak jól támogatják a kortyot, az érett gyümölcsök és az ásványosság szép harmóniában van a kifinomult hordós aromákkal. Utóíze hosszú, krémes.
Gasztronómiában káposztás ételek, cézár saláta, enyhén fűszeres indiai konyha, és grillételek partnere is lehet.
Analitikájában kiegyensúlyozott 5,8 g/l savkészlethez 2,2 g/l maradékcukor társul.