Nagy hagyománya van a pinot blanc-nak a Lajta dombság mészköves altalaján. A Prieler családban a dédnagyapa és a nagyapa is ültetett tőkéket, így bizonyos részeken 60-90 éves növények is termőre fordulnak.
A szőlőt igyekeznek későn szüretelni és héjon áztatni három napig, hogy ezzel is minél karakteresebbé és szépen érlelhetővé váljon a bor. A macerálás, hőmérséklet-szabályozott erjesztés rozsdamentes acéltartályokban megy végbe és finomseprőn tartják acéltartályokban a palackozásig. Analitikájában 5,8 g/l savkészlethez 2 g/l maradékcukor társul.
Schützen (Sérc) község a kismartoni járásban található és közvetlenül a helység felett fekszik a több generációs Seeberg dűlő. 5 hektáros területén majd 50%-ban a weissburgunder (pinot blanc) szőlőt ültették és 90%-ban fehér szőlők találhatók itt. 170-200 méteres magasságból érkeznek a gyümölcsök, homokkő, agyag, mészkő is gazdagítja az altalajt.
A bor sárgászöld színű, illatában friss alma, fehérhúsú gyümölcsök, lime, érett körte, enyhe fűszeresség, ízében gyümölcsösség, finom sós jegyek, tartalmas lecsengéssel.
Gasztronómiában bátran ajánljuk halas, ázsiai zsírosabb ételek, sushi mellé is.
