A Leithaberg terület Jois-ban, az utolsó alpesi csúcs legészakibb végénél kezdődik, és Mörbischig, valamint a Rust dombvidék hegyaljáig terjed. Az itteni borászok megállapodtak a régióra jellemző borstílusban. A Leithaberg DAC nagyrészt a geológiai egységén alapszik: leithakalk (lajtamészkő), pala és a lejtők lábánál pedig agyagban gazdag talaj található.
A borokra elegancia, lédús gyümölcsösség és kellemes ásványosság lesz jellemző. Mind fehér-, mind vörösbort is készítenek. A fehérboroknak tükrözniük kell a fajta változatosságát a környéken, ebben sokat segít a mészkőben gazdag talaj. Fehér fajták a DAC szabályozás mentén az alábbiak lehetnek: Grüner Veltliner, Pinot Blanc, Chardonnay, Neuburger, vörös szőlőfajtából a kékfrankos a legelterjedtebb. A fehérborokat többnyire nagy fahordókban érlelik, de oda kell figyelni az egyensúlyra, valamint forgalomba csak a következő év szeptemberében kerülhetnek. Ez a vörösborokra is igaz.
A régi szőlő minden borász boldogsága. A családi borászatban a pinot blanc ültetvényket a borász dédnagyapja 90 évvel ezelőtt kezdte el beültetni, majd a nagyapja 60 évvel ezelőtt bővítette. Most pedig Georg Priler úgy gondolja, hogy az ő feladata az, hogy befejezze, vagyis kíváló minőségű borokat készítsen ezeken a területeken, hogy tovább vigye a hagyományokat. Számára a Fertő tó melege és a Lajta hegység hűvösének kombinációja az altalaj speciális meszes vonalaival nagyon izgalmas lehetőségeket teremt.
A szüretet követően 2 napos macerálás után, hőmérséklet szabályzott fermentáció ment végbe rozsdamentes acéltartályokban, majd ezt követően a tétel kétharmada 500 literes fahordókba, egyharmada pedig agyagamfórákba került 16 hónap érlelésre.
A tétel közepes sárgás-zöld színű. Illatában egy kis dió, dohány jegy keveredik a halvány alma és virág jegyekkel. Telt, sűrű textúrájú. Ízében lédús gyümölcsösség, érett sárga húsú gyümölcsök kerülnek előtérbe, amit kellemes mézes jegyek egészítenek ki. Hosszú lecsengésben pedig az elegáns ásványosság veszi át a főszerepet. Analitikájában kiegyensúlyozott, a savtartalom 4,9g/l emellé 1,8 g/l maradékcukor került.
Gasztronómiában borjú ételek mellé is nagyon erősen ajánljuk.