Ez a pezsgő Méthode Traditionelle módszer szerint készült.
A szőlőt nagyon korán szüretelik, és nagyon gyengéden préselik, hogy kesernye nélküli finom pezsgő alapbort kapjanak. Az erjesztett alapbort élesztővel és cukorral (tirázs likőr) együtt palackokba töltik és lezárják. Eleinte az élesztő erjeszti a cukrot, ezután az élesztő elpusztul, és finom briósos, kenyérhéjas aromákat hoz létre a pezsgőben. Egy év seprőn érlelés után palackozzák a tételt.
A pezsgő szalmasárga színű, rózsaszín visszatükröződésekkel. Illatában gyümölcsös aromák, piros alma, citrusfélék, körte és aszalt gyümölcsök, élesztős jegyekkel, mint például briós és kenyérhéj. Nagyon finom gyöngyözés a szájban és pikáns, jól integrált savasság. Sűrű és kompakt, az élesztőjegyek komplexitást adnak.
Akár aperitifként, de gasztronómiában gyümölcsös, nem túl édes desszertekkel is fogyaszthatjuk.