A Steinfeder besorolás a minőséget is védendő Vinea Wachau által létrehozott három minőségi kategória egyike. A Steinfeder névvel jelölt borok a Federspiel, közepes testű boroknál egy árnyalattal könnyedebb, gyümölcsösebb karaktert mutatnak, 11,5% alkoholtartalom alatti értékkel rendelkeznek.
A tételhez a szőlő Wachau teraszos szőlőültetvényeiről származik, ezáltal típikus wachaui stílust kapunk, ami a különleges mikroklímának és egyedi terroirnak köszönhetően gyümölcsös, de erős ásványosságot mutat. Az évjáratban globálisan erőteljes volt a felmelegedés hatása, a korai rügyfakadás, érés, de közben különböző időjárási viszontagságok egyaránt. Végül a szakmai munkának köszönhetően remek termést takarított be a pincészet.
A munka a szőlőben fenntartható és egyre inkább bio elvek mentén történik. A szőlőt pneumatikus tartályokban préselték és azt követően a fermentáció ellenőrzött körülmények között rozsdamentes acéltartályokban ment végbe, valamint az érlelés is acéltartélyokban történt.
A bor finom zöldes árnyalatokban játszik. Mind illatában, mind ízében zöldalma, citrusfélék, egres, bors és a köves ásványosság az utóízben is elegáns. Jól strukturált, pikáns savszerkezetű, igazi wachaui tétel, ahogyan az a Nagy Könyvben is meg van írva.
Gasztronómiában jól párosítható salátákkal, levesekkel, kecskessajttal, de akár nyers sonkával és halakkal is.
Analitikája is harmonikus, klasszikus wachaui stílus, 6,2 g/l savtartalomhoz 1,3 g/l maradékcukor társul.