A Blanc de Noirs-hoz használt Pinot Noir szőlő Langenlois környéki különböző szőlőültetvényekről származik 260-380m magasságból, főként a délkeleti lejtőkön fekvő, meszes talajúakról, amelyek mélységet és egyben frissességet kölcsönöznek az alapbornak.
A rozsdamentes acéltartályokban erjedt mustot almasavbontásnak is alávetették, mielőtt az alapbort használt osztrák tölgyfahordókba (300 vagy 2500 literes) töltötték volna, a teljes élesztőtartalom 10%-ával. A tétel 45 hónapot feküdt seprőn a palackban.
Az első benyomás friss, ropogós és tiszta. Majd virágnektár, egy kis piros gyümölcs és lime illata, némi élesztősség, enyhén pirított briós érkezik. Eleinte szinte krémes, de később nagyon sűrű, fiatalos lendülettel; szénavirág, egy kis méz, citrusfélék és piros bogyós gyümölcsök jegyei lenyűgöző, hosszan tartó, élénk lecsengésbe futnak.
Gasztronómiában remek ételpárosítás osztriga, tapas, antipasti, garnélarák, lazac tatár, hal, szárnyas mellé is. Analitikában a 6-7g/l maradékcukorral nagyon barátságos.
Értékelések
1.hely / 95+ pont - A la Carte Tasting - Sekt Austria Reserve kategória
97/100 JAMES SUCKLING 2024
95/100 FALSTAFF ULTIMATE WINE GUIDE 2024/25
95/100 Falstaff Sparkling Special 2024 - 1.hely
93/100 Robert Parker, The Wine Advocate 2024
18,5/20 pont Gault & Millau Weinguide 2024
5 csillag - Vinaria 2025, Vinaria sparkling wine tasting