A Blanc de Blancs Chardonnay szőlőjét szeptemberben szüretelték a borászat különböző szőlőültetvényeiről 260-380m magasságból, főként a délkeleti lejtőkön fekvő, meszes talajú területekről, ami melegséget és egyben frissességet kölcsönöz a bornak. A szőlő savassága és érettsége pontosan akkor volt elérve, amikor leszedték, kis ládákba helyezték, majd a pincében nagyon gyengéden préselték.
Az erjesztés rozsdamentes acéltartályokban történt, ahol az almasavbontás is lejátszódott. Ezt követően a csendes bort a finom élesztővel (a teljes élesztőmennyiség kb. 10%-a) együtt használt osztrák tölgyfahordókba (2-3 éves; 300 literes vagy 2500 literes) töltötték.
A következő évben az alapbort palackokba töltötték; ezekben zajlott le a második erjesztés cukor és élesztő (tirázs likőr) segítségével. A pezsgő legalább 36 hónapig érintkezett az élesztővel, mielőtt degorzsálták, palackozták.
Az illat komplex, friss zöldalma, virágnektár és érett lime, valamint enyhén pirított briós jegyei. Nagyon sűrű és kompakt, gazdag, mégis finom szerkezetű, hosszan tartó, frissítő lecsengéssel.
Gasztronómiában bátran ajánljuk a pezsgőt étellel. Például a legkülönfélébb amuse-bouche-k mellé, legyen szó osztrigáról, tapasról, antipastiról, garnélarákról, lazactatárról, koktélkenyérről vagy bármilyen más előételről. De hal, szárnyas, könnyű vagy főtt húsok és szinte bármilyen egzotikus étel tökéletesen illik egy pohár pezsgőhöz.
Értékelések:
96/100 James Suckling
95/100 A la Carte Wein Guide
94/100 FALSTAFF ULTIMATE WINE GUIDE 2024/25
18/20 Sparkling Wine of the Year, Gault & Millau Wine Guide 2019