A bio malvasia szőlő egy részét 4 hetes erjesztéssel, bogyók macerálásával, malolaktikus erjedés után érlelik részben új, részben semleges 225 literes tölgyfahordóban. 12 hónap elteltével egyesítik a bor másik felével, amelyet közben acéltartályban seprőn tartottak és nem ment át malolaktikus erjedésen. Ezzel megőrzik a test egyensúlyát, a bor közepesen magas savtartalmát, hosszú palackos érlelhetőségét. A tartós friss íz és friss gyümölcs komplex kombinációja.
A bor aranysárga színű, enyhe borostyán fényű. Érett sárga gyümölcsök, érett körte, sárgabarack, aszalt gyümölcsök (füge, kandírozott narancs), pirított mandula, ánizs, fahéj és egzotikus fűszerek illata, íze érkezik. Testes, rendkívül intenzív, olajos textúrájú, kellő frissességgel megtámogatva, hosszan tartó gyümölcsíz és egzotikus fűszerek a lecsengésben.
Gasztronómiában remek társ egy rizottóhoz garnélával vagy gombával, szezonális zöldségekkel, de fehér hallal, de gazdagabb állagú halakkal is - mint például a lazac – csodásan működik. Ugyanígy különféle tésztákhoz, fehér hússal, tenger gyümölcseivel, tejszínes szósszal, grillezett zöldségekkel, könnyebb szószokkal társítható.