Egy homokos déli lejtő felül lösztakaróval a Goldenen Jochen, amelyről a szőlő érkezik és ez lehetővé teszi, hogy minden évben egyedülállóan érett gyümölcsökből készüljön a bor. A tőkék már 24 évesek, a szüret október végére tudott tolódni. A pincében mindössze 5 hónap nagyhordós érlelésnek vetették alá, amitől megőrizte gyümölcsösségét, ásványosságát, de sűrűbb szövésű lett a tétel.
A bor érett sárgadinnye, ananász a klasszikus borsossággal és elegáns herbás ízekkel egészül ki. Különleges komplexitás. Erőteljes karakterek, jól struktúrált bor, remekül kiegészíti egymást a gyümölcsösség és a gyógynövényes ízvilág.
Gasztronómiában halételekhez és fűszeres menühöz is ajánljuk.
Analitikájában is teltebb ízvilág, 5,4 g/l savkészlethez 7,5 g/l maradékcukor társul.
Értékelések
92/100 Wine Enthusiast
93/100 pont Falstaff
17/20 pont Jancis Robinson